Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Çikolata ve margarini bir kaba alın, benmari yöntemi ile eritin. Bir çırpma kabına alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Üzerine yumurta, toz şeker, şekerli vanilin ve vişne suyunu ilave edip mikser ile 2-3 dakika çırpın. Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Karışıma ilave edip 2 dakika daha çırpın. Ufalanmış çikolatayı da ekleyip karıştırın ve kalıba dökün, üzerini düzeltip pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 dakika
Fırından çıkartıp soğutun.
Sütlü çikolataya sıvı yağ ekleyip benmari yöntemi ile eritin ve kekin üzerine yayın. Çikolata hafif donuncaya kadar, yaklaşık 5-10 dakika bekletin ve bir çatalın tersi ile kekin yüzeyinde çizgiler oluşturarak şekillendirin.
Çikolata donunca dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta