Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine tereyağı, pudra şekeri ve suyu ekleyip iyice yoğurun. Hafif unlanmış tezgaha alın, merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. 2 cm çapında kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile 2 adet kalp kesin. Kalan hamuru 4-5 cm çapındaki kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesip tamamını fırın tepsisine sıralayın. Üst süslemede kullanmak için küçük boy kalpler ve 2 adet büyük boy kalbin üzerine çikolata parçaları batırıp pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Ahududuları bir tencereye alın. Üzerine mısır nişastası, su ve toz şekeri ilave edip nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Orta ısıdaki ocak üzerinde karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Süsleme için hazırladığınız kurabiyeleri kenara alın. Kalan kurabiyeleri mutfak robotunda toz haline getirin. 1 poşet puding bir fincana boşaltın. Üzerine 150 ml soğuk süt ilave edin. Tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Kupun içerisine 2-3 yemek kaşığı kadar toz haline getirdiğiniz kurabiyelerden koyun. Üzerine hazırladığınız pudingi dökün ve üzerine tekrar 1-2 yemek kaşığı toz kurabiye koyun. Çikolata parçaları serpin ve hazırladığınız ahududulu karışımın yarısını koyun. Diğer kupu da aynı şekilde hazırlayın. Ayırdığınız kurabiyeler ile süsleyin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar