Muffin kalıbına birer adet renkli kağıt kalıp koyun. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
2 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine çikolata parçalı puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp üzerine kayısı ile kuru üzümü ekleyin ve arada karıştırarak soğutun.
Toz şeker, yumurta, sıvı yağ, süt ve şekerli vanilini çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp yumurtalı karışımın üzerine eleyin. Mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın.
Hamurdan tepeleme birer tatlı kaşığı alıp muffin kalıplarına koyun ve yayın. Pudingden birer tatlı kaşığı alıp hamurların üzerine koyun. Aynı şekilde devam ederek, hamur, puding ve en üstlere hamur koyun ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
2 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine Antep fıstıklı puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar yavaşça karıştırın ve muffinlerin üzerine yayın. Buzdolabında bekletin.
Marshmallow'ları kesip kurbağalara göz yapın. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritip pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip renkli şekerlemeler ile birlikte süslemeyi tamamlayın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta