Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile bir kaç kez karıştırın ve 10-15 dakika bekletin. 1 su bardağı unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ekleyin. Toz şeker ve 1,5 çay bardağı ılık sütü ilave edip mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2-3 dakika karıştın. Üzerini kapatıp 30 dakika bekletin.
Kuru kayısı, erik ve hurmayı küçük küpler şeklinde kesin. Siyah kuru üzümlerin çekirdeklerini çıkarıp cranberry'lerle birlikte ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz kuru meyveleri bir kaseye alın, üzerine Antep fıstığı, portakal kabuğu rendesi, limon kabuğu rendesi ve şekerli vanilini ilave edip kaşık ile karıştırın.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2 dakika karıştırın. Üzerine mayalanan hamuru ve tereyağını ekleyip 2 dakika daha karıştırın. Üzerine 3 su bardağı unu eleyip meyveli karışımı ilave edin. 2-3 dakika daha karıştırın. Hamuru kalıba alın ve temiz bir kaşığı arada süte batırarak hamurun yüzeyini düzeltin. Üzerini kapatıp 25 dakika bekletin.
Fırını belirtilen derece ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Süre sonunda kalıptaki hamurun üzerini keskin bir bıçak ile yarım cm derinliğinde çarpı şeklinde kesin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta