Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.
Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Tuz, toz şeker, yumurta akı, ılık süt ve sıvı yağı ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.
Kurutulmuş domates ve rendelenmiş peyniri bir kaseye alıp karıştırın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 12 eşit parçaya bölün. Hamurun bir parçasını alıp elinizde açın. Üzerine dolgu malzemesinden bir miktar koyup kenarlarını toplayarak kapatın ve top şeklinde yuvarlayın. Hamurların tamamını aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine süt ile çırpılmış yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. Üzerine ikinci bir fırın tepsisini kapatıp 20 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi