Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirlilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine şekerli vanilin ve un karışımını ekleyip 2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarıp soğutun ve kalıptan çıkarın.
Soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3-4 dakika çırpın.
Keki servis tabağına alın ve kenarlarda 2 cm pay bırakarak orta kısmını kaşık ile 2 cm derinliğinde oyun. Hazırladığınız krem şanti ile keki kaplayın. Kakaolu pasta süsünü her tarafına serpin. Orta kısmına fındık kırığını serpin ve buzdolabında 1 saat bekletin.
Şeker hamurunu yumuşayıncaya kadar yoğurun ve 5 eşit parçaya bölün. 1 parçayı beyaz bırakın. İkinci parçaya mavi jel renklendirici damlatıp yoğurun. Üçüncü parçaya kırmızı jel renklendirici ekleyip yoğurun. Son 2 parçayı birleştirip sarı jel renklendirici ilave edin ve yoğurun. Sarı şeker hamurun bir kısmı ile kuş hazırlayın. Kalan şeker hamurlarından küçük parçalar alıp yumurta şekli verin. Servisten önce kuşu pastanın kenarına, yumurtaları da pastanın çukur kısmına yerleştirin.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta