Kalıbın iç kısmını margarin ile yağlayıp unlayın ve iki yüzeyi klipslerle birleştirin. Kalıbı dik tutan klipsleri de takıp fırın tepsisine koyun. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Margarin ve toz şekeri bir çırpma kabına alın ve mikserin çırpıcı uçları ile yüksek devirde 2 dakika çırpın. Çırpmaya devam ederek şekerli vanilin, tuz ve limon suyunu sırasıyla ilave edin. Yumurtaları teker teker ilave ederek her birini yarım dakika çırpın. Unu 2 seferde ekleyerek düşük devirde toplam 1 dakika çırpın. Hamuru hazırladığınız kalıba boşaltın ve fırının orta rafında pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 60 - 65 dakika
Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin ve keki kalıptan çıkarın. Soğumaya bırakın.
Servisten önce pudra şekerini bir kaseye eleyin. Glazür kıvamına gelinceye kadar sıcak suyu ilave ederek karıştırın. Bekletmeden kekin üzerine sürün ve pişmaniyeleri yapıştırın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta