Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alıp mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Süre sonunda fırından alın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Pandispanyanın üst bombeli kısmını düzleştirecek şekilde kesin ve süslemede kullanmak için ayırın. Kalan kısmını üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Üst kısmından çıkan katı ters çevirerek servis tabağına alın. Muzu dilimleyin. Pastacı kremasını süt ile 2-3 dakika çırpın. Yarısını servis tabağındaki pandispanyanın üzerine yayın. Muz dilimleri ve çikolata parçalarının yarısını üzerine sıralayın. İkinci katı üzerine kapatıp kalan malzemeleri aynı şekilde sıralayın. Üçüncü kat pandispanyayı kapatın.
Pasta kremasını süt ile 3 dakika çırpın ve pastayı kaplayın. Krem şantiyi süt ile 3-4 dakika çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Pastanın üzerine çerçeve şeklinde sıkarak kuzu suratı oluşturun.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip kuzunun göz, kirpik ve ağız kısmını çizin. Pastayı buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Ayırdığınız pandispanyadan iki adet üçgen parça kesin ve kuzunun kulaklarını oluşturacak şekilde pastaya batırın. Kalp pasta süsü ile burun yapın. Kenarlara da serpin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta