Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine beklettiğiniz mayayı, ılık su, ılık süt, sıvı yağ ve tuzu ilave edin. Kaşık veya spatula ile karıştırın. Hafif unlanmış tezgaha alıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 45-50 dakika bekletin.
Hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp kısa bir süre yoğurun ve 8 eşit parçaya bölün. Hamurları yuvarlayıp hafif unlanmış tezgaha aralıklı sıralayın ve üzerlerini mutfak bezi ile kapatın. Her birini hafif unlanmış tezgahta merdane ile 16x25 cm boyutlarında oval veya 28-30 cm çapında yuvarlak açın. Açtığınız hamurları bir mutfak bezi üzerine aralıklı sıralayın. Üzerlerini de kapatıp 10 dakika bekletin.
30 cm çapındaki yapışmaz yüzeyli bir tavayı yüksek ısıdaki ocakta iyice ısıtın. İlk açtığınız hamuru tavaya alın ve ocağı orta ısıya düşürün. Hamurları arkalı önlü çevirerek her iki tarafını da pişirin. Ocaktan alın ve iki mutfak bezinin arasına koyun. Üzerleri hep kapalı olmalı. Diğer hamurları da aynı şekilde pişirin. Üzerlerini kapatıp sıcak veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi