Kuru kayısı ve incirleri küp şeklinde doğrayın. Derin bir kaba alın, tarçın ve karanfili ilave edip üzerine sıcak suyu dökün. 2-3 saat bekletip karanfilleri çıkartın ve suyunu süzün. Krema, tereyağı ve şekeri bir tencereye alın, kısık ateşte kaynatın. Kaynama başlayınca hazırladığınız karışımı ilave edin, suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Sütü bir tencereye boşaltıp üzerine kazandibi poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp kalıba dökün ve üzerini düzeltin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Süre sonunda dikdörtgenler şeklinde dilimleyin.
Bu dikdörtgenlerin üzerine şerit şeklinde iç malzeme koyun, bu iç malzeme içinde kalacak şekilde sarın. Hindistan cevizi ve küp şeklinde doğranmış kuru kayısı ile süsleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar