Kalıbın içine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Toz şekeri derin bir kaba alın, limon kabuklarını ilave edin ve parmak uçlarınız ile ovuşturun. Üzerine eritilmiş ve soğutulmuş tereyağını, yumurta, yumurta sarısı ve şekerli vanilin ekleyin. El çırpıcısı ile 1 dakika karıştırın. Limon suyu, un, hamur kabartma tozu ve tuzu ekleyip pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 22 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
File bademleri tavaya alın ve pembeleşinceye kadar kavurun.
Glazürü bir kaseye boşaltıp süt ve limon suyunu ilave edin. Karıştırıp kekin üzerine yayın. Bekletmeden bademleri serpin ve glazür donuncaya kadar bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta