Kelepçeli kek kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Margarin, toz şeker ve yumurtayı çırpma kabına alın ve mikserin çırpıcı uçları ile 2 dakika çırpın. Süt, tarçın ve şekerli vanilini ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp karışıma ilave edin ve 2 dakika çırpın. Süre sonunda limon kabuğu rendesi ile çikolata parçalarını ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız hamuru kek kalıbına alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından aldığınız keki 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
50 g yumuşak margarini çırpma kabına alın ve 1 dakika çırpın. Üzerine 1 su bardağı soğuk süt, yarım su bardağı limon suyu ve pasta kremasını ilave edip önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3-4 dakika çırpın.
Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin ve alt katını servis tabağına alın. Hazırladığınız kremadan 4 yemek kaşığı alıp kekin üzerine sürün ve üzerine ikinci katı kapatın. Kalan kremayı 0.7 cm çapında düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Buzdolabında bekletin.
Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın ve yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Pastanın üzerine yıldız şekli yapın. Buzdolabında beklettiğiniz pasta kremasıyla kalan boşlukları doldurun. Pastayı buzdolabında 1 saat bekletin.
Merdanenin etrafına pişirme kağıdı sarın ve bant ile yapıştırın. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip merdanenin üzerine şekilli olarak sıkın. Donuncaya kadar bekletip pişirme kağıdından ayırın ve servis sırasında pastanın üzerine koyun.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta