Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, şekerli vanilin, hamur kabartma tozu ve tereyağı parçalarını ilave edin. Çok bastırmadan yavaşça yumuşak bir hamur elde edinceğe kadar yoğurun. Hamuru bir poşete alın ve buzdolabında 30 dakika bekletin.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Süre sonunda hamuru unlanmış tezgahta hafifçe yoğurun ve merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Açtığınız hamuru merdaneye sararak alın ve kalıba yerleştirin. Hamuru elinizle hafifçe bastırarak kalıbın tabanına ve kenarlarına oturtun. Kalıbın dışında kalan fazla hamurları koparın. Çatal ile birçok yerinden delin ve pişirin.
Pişirme süresi: 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın. Soğuyuncaya kadar bekletip kalıptan ters çevirerek çıkarın ve servis tabağına alın.
Limon kabuğu rendesi, limon suyu, su, toz şeker ve nişastayı bir tencere alın. Kısa bir süre karıştırıp orta ateş üzerine alın, karıştırarak pişirin. Kaynama başladıktan sonra 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, karıştırarak 10 dakika soğutun ve tartın içine dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.
Arzuya göre limon kabuğu rendesi ve taze nane ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay