Ahududu ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine öğütülmüş badem ve pudra şekerini ilave edip kaşık ile karıştırın. Şekerli vanilin, limon kabuğu rendesi ve tereyağını ekleyip hamur toparlanıncaya kadar kısa bir süre yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika bekletin.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Beklettiğiniz hamuru 2 eşit parçaya bölün. Bir parçasını eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına yayın. Diğer hamuru iki eşit parçaya bölün. Bunlardan birini kalıbın yanlarına yüksekliği 1-1,5 cm olacak şekilde hafifçe bastırarak yayın. Üzerine kenarlarda 1 cm boşluk bırakarak hazırladığınız ahududulu dolguyu yayın. Kalan hamuru unlanmış tezgahta 2-3 mm kalınlığında açın. Hamurdan 1,5 cm genişliğinde şeritler kesin. Bu şeritleri ahududulu dolgunun üzerine sepet şeklinde yerleştirin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuyan turtayı kalıptan dikkatlice çıkarıp bir servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay