Su ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 10 dakika kaynatın. Limon suyu ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
Unu bir kaba eleyin. Üzerine maya, toz şeker ve tuzu ekleyip kaşık ile karıştırın. Ilık suyu ekleyip el çırpıcısı ile iyice karıştırın. Hamurun üzerini kapatın ve 40-45 dakika bekletin.
Tencerenin 1/3'ünü yağ ile doldurun ve büyük ocağın en kısık ayarında ısıtın. Küçük bir kaseye sıvı yağ koyup içine çay kaşığı koyun. Sol elinizin içini yağlayıp biraz hamur alın ve yumruğunuzu sıkın. Elinizin üzerinden çıkan hamuru yağladığınız kaşık ile alıp yağın içine atın. Tek sıra halinde yüzeyi kaplayacak sayıda olduklarında kevgir ile karıştırarak pişirin. Kızardıklarında yağdan kevgir yardımı ile alıp yağını süzdürün ve şurubun içine koyun. Ayrı bir kevgir ile yaklaşık 1 dakika karıştırıp şurubun içinden çıkarın ve servis tabağına alın. Tamamını bu şekilde hazırlayın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar