Süt ve tereyağını tencereye alıp orta ısıdaki ocakta ısıtın. Un ve irmiği bir kaseye alın ve karıştırın. Süt kaynamaya başladığında irmikli unu tek seferde ekleyin ve hızlıca karıştırın. Ocağı kısıp hamur haline gelinceye kadar 1-2 dakika karıştırın. Ocaktan alın ve başka bir kaba aktarın. Arada karıştırarak 10-15 dakika soğutun.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Süre sonunda hamura loru ekleyin ve kaşık ile ezerek karıştırın. Hamur kabartma tozu ve şekerli vanilini ilave edin. Yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırın. Daha sonra mikser ile pürüzsüz bir yapı elde edinceye kadar yaklaşık 2 dakika çırpın. Hamuru 1,5 cm çapındaki yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Hafif yalanmış tepsiye aralıklı olarak yaklaşık 7 cm çapında sıkın. Fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Pişirmenin 10. dakikasında şurubu hazırlamaya başlayın. Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ilave edin. Ocağı kısın ve 10 dakika kaynatın.
Lor tatlılarını fırından çıkarın. Bekletmeden üzerlerine kepçe ile gezdirerek sıcak şurubu dökün. Üzerine ikinci bir tepsi kapatın. 20 dakika bekletip üstteki tepsiyi alın. Oda sıcaklığına gelince veya buzdolabında soğutarak servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar