Tart kalıbını tereyağı ile yağlayın. Un, pudra şekeri, tereyağı ve soğuk suyu bir kaba alın. Parmak uçlarınız ile karıştırarak granüller haline getirin. Daha sonra bu granülleri eliniz ile toparlayıp hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Hamurun soğuk kalması için yoğurma süresini kısa tutun. Pişirme kağıdı üzerinde merdane ile 26 cm çapında açın. Kağıdı ile birlikte kaldırıp ters çevirerek kalıbın üstüne koyun. Pişirme kağıdını ayırıp hamuru eliniz ile hafifçe bastırarak kalıbın tabanını ve kenarlarını kaplayacak şekilde yayın. Çatal ile birçok yerinde delin. Dondurucuya koyun ve 20-25 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Süre sonunda kalıbı dondurucudan çıkarın. Üzerine pişirme kağıdı serin, nohutları yayın ve pişirin. Pişirmenin 20. dakikasında nohutları pişirme kağıdı ile birlikte üzerinden alın.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından alın. 10 dakika sonra tart tabanını kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Tatlı lor ve pudra şekerini mikser ile 1-2 dakika çırpın. Limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın ve buzdolabında bekletin.
Limon suyu, su, toz şeker ve nişastayı tencereye alın. Mısır nişastası eriyinceye kadar kaşık ile karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Hazırladığınız tatlı loru tartın içine yayın. Üzerine limonlu sosu dökün. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Limon dilimleri ve frenk üzümü ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay