Kalıbı margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
1,5 su bardağı un ve 1 poşet hamur kabartma tozunu bir kaba alın ve karıştırın. 3 yumurta ve 1 çay bardağı toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikser ile 3-4 dakika çırpın. Çırpmaya devam ederek sırayla 1 poşet şekerli vanilin, 1 çay bardağı süt ve 125 g tereyağı ilave edin. 2 dakika daha çırpın. Un karışımını ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Mikseri düşük devire alın ve 1,5 çay kaşığı limon suyu ekleyin. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından alın, 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın ve aynı ölçülerde bir hamur daha hazırlayıp pişirin.
Süt ve kremayı tencereye alın. Üzerine pastacı kremasını ekleyin ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan keklerin bir adedini ters çevirerek servis tabağına alın ve sütün yarısı ile ıslatın. Pastacı kremasını üzerine yayın. Çikolata parçalarını serpin. Diğer keki bombeli kısmı yukarıya gelecek şekilde üzerine kapatın ve süt ile ıslatın.
Krem şantiyi süt ile tarifine göre hazırlayın. Krem şantinin 3 yemek kaşığını ayrı bir kaba alın. Kalan krem şantiye mavi jel renklendiriciyi ilave edip kısa bir süre çırpın. Mavi renkli krem şantinin 3 yemek kaşığını ayırıp kalanını pastanın üzerine koyun. Üst kısmı bombeli yaparak pastayı büyük bir macaron şeklinde kaplayın. Ayırdığınız beyaz krem şantiyi krema sıkma torbasına alın ve pasta kenarının orta kısmına sıkın. Kürdan yardımı ile dalgalı bir görünüm yapın. Ayırdığınız mavi krem şantiyi pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun ve beyaz kremanın alt ve üst kısmına şerit halinde sıkın. Pastayı buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin..
Servisten önce kenar mavi şeritlere kürdan batırarak gözenekli görüntü elde edin. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta