Bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Margarin veya tereyağını kısık ateşte eritin. 1,5-2 yemek kaşığı süt ile birlikte bisküvilere ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak tabana yayın.
2 su bardağı sütü çırpma kabına alın ve üzerine Cheesecake Yap poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın. Yoğurt ve limon kabuğu rendesini ilave edin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız bisküvili tabanın üzerine dökün ve kaşık ile yayın. Cheesecake'in üzerine bıçak ile 8'e dilimlenecek şekilde iz yapın. 2 adet mandalinayı soyup dilimleri birbirinden ayırın. Mandalina dilimlerini işaretli alanların içlerine sıralayın. Buzdolabına alın.
Toz şeker, su ve mandalina suyunu tencereye alın. El çırpıcısı ile karıştırarak orta ısıdaki ocakta pişirin. Isındıktan sonra jelatinleri azar azar dökerek ekleyin. Kaynamaya başlayınca 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Cheseecake'in üzerine yavaşça dökün. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Kalıbın kelepçesini açın, Antep fıstığı ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar