Süt, krema, şekerli vanilin ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca jelatini ekleyin, ocağı kısın ve sürekli karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 15-20 dakika soğutun. Soğuyan tatlıyı kupların yarısı dolacak şekilde paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.
Mangonun kabuğunu soyun, küçük küpler şeklinde kesin ve tencereye alın. Üzerine su, toz şeker ve mısır nişastasını ekleyip nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Orta ısıdaki ocak üzerine alın ve karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Soğuyan kupların üzerine mangolu karışımı paylaştırın, Antep fıstığı ile süsleyin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar