Mantarları temizleyip dilimleyin. Yağı tavada iyice ısıtıp mantarları ekleyin. Yüksek ısıda hafif pembeleşinceye kadar pişirin ve ocaktan alın. Tuz ve karabiberi ekleyip soğutun. Kaşar peyniri rendesini ilave edin ve karıştırın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Unu eleyin. Yarısını derin bir kaba alın, hamur kabartma tozunu ilave edin ve karıştırın. Üzerine labne peyniri, sıvı yağ, yoğurt ve tuzu ilave edip karıştırın. Kalan unu azar azar ilave ederek çok yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. İki eşit parçaya bölün. Birini merdane ile 30 cm çapında açın ve pizza dilimi şeklinde 6'ya kesin. Kısa kenarlarına mantarlı dolgu koyup rulo şeklinde sarın. İki ucundan içe doğru kıvırarak ay şekli verin ve fırın tepsisine sıralayın. İkinci hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Yumurtayı çatal ile çırpın ve hamurların üzerine sürün. Susam ve çörek otu serpip pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarın. Sıcak veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi