Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Tuz ve küp şeklinde doğranmış soğuk tereyağını ekleyin. Parmak uçlarınız ile ovalayarak karıştırın. Hamur haline gelmeye başlayınca soğuk suyu ekleyin ve ısınmasına izin vermeden hızlıca toparlayın. Streç film üzerine alıp eliniz ile bastırarak 15 cm çapına getirin. Hamuru streç filme sarın, buzdolabına alın ve 20 dakika bekletin.
Mantarları yıkayıp iyice kurulayın ve dilimleyin. Kısık ateşte arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerine tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Domatesleri 0,5 cm kalınlığında dilimleyin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Hamuru buzdolabından çıkarıp pişirme kağıdı üzerine alın. Merdane ile 30 cm uzunluğunda ve 25 cm genişliğinde oval şekilde açın. Pişirme kağıdı ile birlikte kaldırıp fırın tepsisine koyun. Hamurun kenarlarında 3 cm boşluk bırakarak rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını serpin. Üzerine hazırladığınız mantarları yayıp dilimlenmiş domatesleri yerleştirin. Kalan rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Kenarlarda boş bıraktığınız hamurları kaldırıp mantarlı karışımın üzerine doğru kapatın. Kenarlarına yumurta sarısı sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkarıp ılık olarak servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay