Mantarları bıçak ile büyüklük durumuna göre 4 veya 5'e kesin. Yapışmaz yüzeyli tavayı orta ısıdaki ocakta ısıtın. Tereyağını eritin ve mantarları hafif kızarıncaya kadar karıştırarak yaklaşık 4-5 dakika pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine tuz, tereyağı, yumurta ve sütü ekleyip yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölüp bir parçasını yağlanmış kalıbın tabanına eliniz ile bastırarak yayın. Kalan hamuru rulo yapın ve kalıbın kenarına bastırarak 3-4 cm yüksekliğinde çerçeve olacak şekilde yayın. Hamuru çatal ile birçok yerinden delin ve buzdolabına alın.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Ispanakları yıkayın ve ince doğrayın. Üzerine 1,5 çay kaşığı tuz ekleyip eliniz ile ovuşturarak fazla suyunu sıkın ve bir kaba alın. Üzerine sıvı yağ, yumurta, krema, 1 çay kaşığı tuz, rendelenmiş kaşar peyniri ve soğuyan mantarları ekleyip iyice karıştırın. Buzdolabında beklettiğiniz hamurun üzerine döküp yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarıp dilimleyerek ılık servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay