Aktif maya, ılık su ve balı derin bir kaba alın. Kaşık veya el çırpıcısı ile karıştırın. Üzerine unu eleyerek ekleyip iyice karıştırın. Üzerini streç film ile kapatıp bir kürdan ile birkaç yerinden delin ve oda sıcaklığında 10 dakika bekletin. Buzdolabına alın ve 12 saat bekletin.
Süre sonunda buzdolabındaki mayalı karışımı çıkarıp oda sıcaklığında 1 saat bekletin.
1,5 su bardağı ılık suyu derin bir kaba alın. Üzerine 3 su bardağı unu eleyerek ekleyin. Kaşık veya spatula ile homojen bir yapı elde edinceye kadar iyice karıştırın. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 1 saat bekletin.
Beklettiğiniz hamurun üzerine mayalı karışımı dökün. Kaşık veya spatula ile iyice karıştırın. Üzerine tuzu ekleyip karıştırın. Yarım su bardağı unun tamamını yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Çok yumuşak ve ele yapışan bir hamur olacak. Başka derin bir kabın içine 1 tatlı kaşığı sıvı yağ döküp tabanına yayın. Hamuru yağlanmış kabın içine alın ve üzerini kapatın. Oda sıcaklığında 1 saat bekletin.
2 adet fırın tepsisine un serpin. Yumuşak hamuru 2 eşit parçaya bölün ve her birini düzgün yuvarlak olacak şekilde unlanmış tepsilere alın. Üzerlerine çok az miktarda sıvı yağ sürüp streç film ile kapatın ve 1 saat bekletin.
Yumuşak tereyağını derin bir kaseye alın. Çatal veya kaşık ile krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Üzerine limon suyu, karabiber ve sarımsak tozunu ekleyip iyice karıştırın. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 30 dakika bekletin.
Domates püresini derin bir kaba alın. Üzerine toz şeker ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 210 °C
Tepsideki hamurlardan birinin üzerine hafifçe un serpin. Parmaklarınız ile hamuru kenarlarda 1 cm boşluk bırakarak ezmeden yavaşça bastırarak 25 cm çapında açın. Üzerine domatesli sosun yarısını sürün ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını serpin. Üzerine mantar dilimlerinin yarısını sıralayın. Buzdolabında beklettiğiniz tereyağlı sosun yarısını tatlı kaşığı ile iri parçalar alarak malzemelerin üzerine aralıklı yerleştirin. Tepsiyi fırının tabanına yerleştirin ve pişirin. Diğer tepsideki hamuru aynı şekilde hazırlayın ve daha sonra pişirmek üzere bekletin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 18 dakika
Pizzayı fırından çıkarıp dilimleyerek servis yapın. Diğer tepsideki hamuru fırına yerleştirip aynı sürede pişirin.
İlgili Tarifler
Pizza, Pide
Pizza, Pide
Pizza, Pide