Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ekleyip kaşık ile karıştırın. Şekerli vanilin, toz şeker, eritilmiş margarin, süt ve kremayı ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda 40 dakika bekletin.
Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp kısa bir süre yoğurun. Hamuru 24 eşit parçaya bölün. Her birini 25 cm boyutunda rulo şeklinde uzatın. Bu ruloların iki ucunu yarım daire şeklinde içeriye doğru kıvırın, birbirine burgu yapın ve ters köşelerde birleştirin. Fırın tepsisine aralıklı sıralayın. Üzerlerine fırça yardımı ile süt sürün ve toz şeker serpin. 10 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından çıkartıp soğutun.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi