Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.
Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ekleyin. Ilık süt, toz şeker, şekerli vanilin ve tereyağını ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatın ve 40-45 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Tereyağını çırpma kabına alın ve mikser ile kremsi bir yapı oluşuncaya kadar yaklaşık 1-2 dakika çırpın. Üzerine kakao, esmer şeker, tarçın ve zencefili ekleyip kısa bir süre daha çırpın.
Süre sonunda mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve kısa bir süre yoğurun. İki eşit parçaya bölün. Hamurlardan birini unlanmış tezgahta merdane ile 25x30 cm boyutlarında açın. Hazırladığınız kakaolu karışımın yarısını üzerine sürün. Kısa kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Bıçak ile 4 cm genişliğinde dilimleyin. Dilimlerden birini alın, bir ucundan kaldırıp hamurun orta kısmına denk gelecek şekilde ucunda biraz pay bırakarak kendi üzerine doğru katlayın. Katlanan bombeli kısmını eliniz ile hafif bastırın ve bıçak ile 1-1,5 cm uzunluğunda ikiye kesin. Kesilen iki ucu dışa doğru açarak kalp şekli verin. Alt kısmını da eliniz ile bastırarak biraz inceltin. Kalan hamurları aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi