Maya ve yarım çay bardağı ılık sütü bir kaseye alın, birkaç kez karıştırın ve 10 dakika bekletin.
Unu eleyip yarısını derin bir kaba alın. Üzerine beklettiğiniz maya, tereyağı, toz şeker, yumurta akı, ılık süt ve tuzu ekleyin. Kalan unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatıp 40-45 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve kısa bir süre yoğurun. 4 eşit parçaya bölün ve her birini 30 cm uzunluğunda rulo haline getirin. Bunlardan ikisine fırça ile su sürün ve susama bulayın. Susamlı hamurlar solda, sade hamurlar sağ tarafta kalacak şekilde yan yana koyun. Orta kısımdan başlayarak uca doğru susamlı hamurlar ve sade hamurları birbirine sarın. Diğer tarafı da aynı şekilde sarın. İki uçtaki hamurları eliniz ile bastırarak birleştirin ve alt kısma doğru yapıştırın. Fırın tepsisine alın, sade hamurların üzerine yumurta sarısı sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. Ilık olarak servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi