Unu derin bir kaba eleyip mayayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz, toz şeker, ılık süt, eritilmiş tereyağı ve yumurta akını ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-50 dakika bekletin.
Kartondan 16x16 cm boyutlarında 5 adet kare kesin. Bu kartonları huni şekline getirin, birleşme yerlerini zımbalayıp uç kısımlarına bant yapıştırın. Hunilerin geniş ağız kısımlarındaki fazlalık üçgen bölümleri kesip düz hale getirin. Üzerlerini alüminyum folyo ile kaplayın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Hunilerin dış yüzeyini margarin ile yağlayın. Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 2 eşit parçaya bölün. Bir parçasını alıp hafif unlanmış tezgahta merdane ile 25x35 cm boyutlarında açın. Açtığınız hamuru 1,5 cm genişliğinde şertler şeklinde kesin. Kestiğiniz şerit hamurları ince uçtan başlayarak ve hafif üst üste gelecek şekilde sararak huniyi kaplayın. Bir sonraki şeride geçerken iki ucu hafifçe bastırarak 2 şeridi birbirine yapıştırın. İkinci hamuru da aynı şekilde açıp keserek hunilerin tamamını kaplayın. Fırın tepsisine sıralayın. Yumurta sarısını süt ile karıştırıp hamurların üzerine sürün. Üzerlerine susam serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin. Torpilleri yavaşça kalıplarından çıkarıp soğumaya bırakın.
Labne peynirini derin bir kaseye alın ve çatal ile karıştırın. Üzerine kurutulmuş domates, dereotu, yeşilbiber ve tuzu ekleyip kaşık ile karıştırın. İç malzemeyi tatlı kaşığı yardımı ile torpillerin içine doldurun ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi