Yaş mayayı bir kaseye alıp üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ekleyin. Kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın ve 5 dakika bekletin.
Unu derin bir kaba eleyip üzerine beklettiğiniz maya, süt, eritilmiş margarin, toz şeker, şekerli vaniln ve yumurta akını ekleyin. İyice yoğrup üzerini kapatın ve ılık ortamda 40 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 2 eşit parçaya bölün. Bir parçasına 1 yemek kaşığı kakao ekleyin ve iyice yoğurun. Beyaz hamuru unlanmış tezgahta merdane ile 45x50 cm boyutlarında açın. Kakaolu hamuru da aynı boyutlarda açın ve beyaz hamurun üzerine yerleştirin. Üzerine 2 yemek kaşığı sütü sürüp kuru üzüm ve fındık kırığını serpin. Uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın ve 2,5-3 cm genişliğindeki dilimlere kesin. Fırın tepsisine dilimleri yatırarak sıralayın. Yumurta sarısını 1 yemek kaşığı süt ile karıştırıp hamurların üzerine sürün ve fındık kırığı serpin. 15 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi