2,5 su bardağı suyu kaynatıp derin bir kaba alın. Üzerine jel poşetini boşaltıp kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın.
Kalıbı su ile çalkalayın. Jelin 1/3'ünü kalıba dökün. Elma ve çilekleri küp şeklinde doğrayıp kalıba alın. Üzerine kalan jeli dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.
Sütü tencereye alın ve üzerine irmik tatlısı poşetlerini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca margarini ilave edin, ocağı kısın ve 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp karıştırarak 8-10 dakika soğutun. İrmik tatlısını kalıptaki meyveli jelin üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Bıçak yardımı ile kalıbın kenarlarından hava aldırarak tatlıyı servis tabağına ters çevirin. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar