4 adet kaseyi su ile çalkalayın. Muz, çilek ve kiviyi küp şeklinde doğrayın ve bademlerle birlikte kaselere paylaştırın.
Nişasta ve toz şekeri bir kaseye alıp kaşık ile karıştırın. Süt ve suyu tencereye alın. Üzerine hazırladığınız karışımı ekleyin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve kaselerdeki meyvelerin üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.
Pudra şekerini bir kaseye alın. Üzerine 1 yemek kaşığı su ve 1 yemek kaşığı gül sununu ilave edin. Kaşık ile şeker eriyinceye kadar karıştırın. Bir bıçak yardımı ile kaselerin kenarlarından hava aldırarak su muhallebilerini servis tabaklarına ters çevirin. Üzerlerine gül aromalı şurubu dökün ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar