Yumurta sarılarını bir kaseye alın, sütü ekleyin ve çatal ile iyice karıştırın.
Unu derin bir kaba eleyin. Pudra şekeri ve tuzu ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine tereyağı parçalarını ekleyip parmak uçlarınızla fazla ezmeden karıştırarak granüller haline getirin.
Çırptığınız yumurta sarılarını ekleyin ve hamur toparlanıncaya kadar kısa bir süre yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin.
Tart kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Hamuru buzdolabından çıkarıp unlanmış tezgahta merdane ile 30 cm çapında açın. Yapışmasını önlemek için arada merdaneyi ve hamuru unlayın. Açtığınız hamuru merdaneye sararak alın ve kalıba yerleştirin. Hamura hafifçe bastırarak kalıbın tabanına ve kenarlarına oturtun. Çatal ile birçok yerinden delin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Frından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyunca kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın.
2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Kremayı tartın tabanına yayın.
Meyveleri ayıklayıp dilimleyin ve kremanın üzerine sıralayın.
Toz şeker ve suyu bir kaba alın. Nişastayı azar azar ilave ederek el çırpıcısı ile 1-2 dakika karıştırın. 10 dakika bekletip tekrar karıştırın ve kaşık ile meyvelerin üzerine yayın. Buzdolabında 1 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay