Yumurta sarılarını bir kaseye alın, sütü ekleyin ve çatal ile iyice karıştırın.
Unu derin bir kaba eleyin. Pudra şekeri ve tuzu ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine tereyağı parçalarını ekleyip parmak uçlarınızla fazla ezmeden karıştırarak granüller haline getirin.
Çırptığınız yumurta sarılarını ekleyin ve hamur toparlanıncaya kadar kısa bir süre yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin.
Tartolet kalıplarını margarin ile yağlayın.
Hamuru buzdolabından çıkarıp 10 eşit parçaya bölün. Her birini önce merdane ile açıp daha sonra elinizle hafif bastırarak kalıpların içlerine yayın. Çatal ile birçok yerinden delin, üzerlerini kapatın ve buzdolabında yarım saat bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Süre sonunda tartoletleri buzdolabından çıkarıp pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Daha sonra kalıplardan çıkarın ve servis tabağına sıralayın.
2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Kremayı tartoletlerin tabanlarına yayın.
Meyveleri ayıklayıp dilimleyin ve tartoletlerin üzerine sıralayın.
Toz şeker ve suyu bir kaba alın. Nişastayı azar azar ilave ederek el çırpıcısı ile 1-2 dakika karıştırın. 10 dakika bekletip tekrar karıştırın ve kaşık ile meyvelerin üzerine yayın. Buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay