Mayayı bir kaseye alıp üzerine ılık suyu ekleyin ve kaşık ile birkaç kez karıştırın. 10-15 dakika bekletin.
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine beklettiğiniz maya, yumurta, yumurta akı, yoğurt, ılık su, sıvı yağ, toz şeker ve tuzu ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Hamuru unlanmış tezgaha alıp 2-3 dakika daha yoğurun. 4 eşit parçaya bölüp her birini elinizde yuvarlayın. Un serptiğiniz tepsiye aralıklı sıralayın. Üzerlerine un serpin, mutfak peçetesi ile kapatın ve 30 dakika bekletin.
Hamurlardan birini unlanmış tezgaha alıp merdane ile 35x40 cm boyutlarında açın. Üzerine her tarafına gelecek şekilde eritilmiş tereyağı sürün. Aynı boyutlarda bir hamur daha açın ve yağladığınız hamurun üzerine koyun. Üzerine tereyağı sürüp rulo şeklinde sarın. Hamuru bıçak ile 3-4 cm genişliğinde kesin ve bir tepsiye sıralayın. Kalan iki hamuru aynı şekilde hazırlayıp tepsiye alın. Üzerini kapatıp buzdolabına alın ve en az 15-20 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Beyaz peyniri çatal ile ezin ve kaşar peyniri rendesi ile karıştırın.
Süre sonunda hamurları buzdolabından çıkarın. Tezgahı hafif unlayın. Hamurlardan birini kesilen kısmı yukarıya bakacak şekilde tezgaha alın. Üzerine parmaklarınız ile hafifçe bastırarak yayın. Merdane ile çok bastırmadan yavaşça 10-12 cm çapında açın. Üzerine bir parça peynir koyun ve poğaça şeklinde kapatıp fırın tepsisine alın. Hamurların tamamını aynı şekilde hazırlayıp 10 dakika bekletin. Yumurta sarısını süt ile karıştırıp üzerlerine sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi