Unu bir kaba eleyin. Üzerine maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Yumurta, pudra şekeri, süt ve sıvı yağı bir karıştırma kabına alın. El çırpıcısı ile iyice karıştırın. Üzerine şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini ekleyip kısa bir süre daha karıştırın. Üzerine un karışımını ekleyip yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatıp 40 dakika bekletin.
Süre sonunda hamuru hafif unlanmış tezgaha alın. Yoğurmadan eliniz ile hafif toparlayın. Hamuru pişirme kağıdı üzerine alın ve merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. 6 cm çapında daire şeklinde kalıp ile kesin ve dışta kalan hamurları toparlayın. Dairelerin orta kısımlarını 3 cm çapındaki kalıp ile kesip çıkarın. Kalan hamurları toparlayıp başka bir pişirme kağıdı üzerinde açın ve aynı şekilde kesin. Üzerlerini kapatın ve 15 dakika bekletin.
Sıvı yağı derin bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocak üzerinde ısıtın. Yağ ısınınca ocağı kısın ve beklettiğiniz hamurların her iki tarafını da kızartın. Fazla yağının gitmesi için bir tepsiye havlu kağıt serin ve kızaran çörekleri üzerine alın. Hamurların hepsini kızarttıktan sonra 10 dakika ılıması için bekletin.
Esmer şeker, tarçın ve zencefili bir kaseye alıp karıştırın ve ılık çörekleri bulayın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi