Yarım çay bardağı ılık sütü bir kaseye alın. Üzerine aktif mayayı ekleyin, kaşık ile birkaç kez karıştırın ve 15 dakika bekletin. Tereyağını eritin ve soğumaya bırakın.
Unu eleyin ve yarısını derin bir kaba alın. Üzerine beklettiğiniz mayayı ekleyin. Ilık süt, eritilmiş tereyağı, toz şeker ve tuzu ilave edin. Kalan unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini kapatın ve mayalanması için 50-55 dakika bekletin.
Mayalanan hamuru unlanmış tezgaha alın ve kısa bir süre yoğurun. Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Her birini yuvarlayıp hafif unlanmış tezgahta 8-10 cm çapında açın. Daha sonra ortalarında çukurlar oluşturacak şekilde eliniz ile bastırın. Fırın tepsisine sıralayın. Beyaz peyniri çatal ile ezin ve çukur kısımlarına eşit şekilde paylaştırın. Üzerlerine domates ve yarım kesilmiş biber koyun. Üzerlerini kapatıp 20 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Süre sonunda hamurun kenar kısımlarına yumurta sarısı sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve sıcak servis yapın.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular