Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Margarin ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Yumurta, şekerli vanilin ve kakaoyu ekleyip 2 dakika daha çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Karışıma ilave edip 1 dakika çırpın. Üzerine rendelenmiş çikolatayı ilave edip mikserin düşük devrinde kısa bir süre daha çırpın.
Hamurdan yarım çay kaşığı alıp minik muffin kalıbına koyun. Üzerine 1 adet vişne koyup tekrar yarım çay kaşığı hamur koyun. Hamurun tamamını aynı şekilde muffin kalıplarına paylaştırın, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkartıp soğutun.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Muffinlerin yüzeylerini çikolata ile kaplayın, üzerine vişne, badem veya Antep fıstığı batırıp donuncaya kadar bekletin.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar