2,5 su bardağı suyu kaynatın ve derin bir kaba alın. Üzerine kivi-yeşil elma jel poşetini ilave edin ve kaşık yardımı ile eriyinceye kadar karıştırın. 10x20 cm boyutlarındaki kalıba dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Çilekli jeli de aynı şekilde hazırlayıp ikinci kalıba koyun ve soğutun.
Donan jelleri 2x2 cm boyutlarında küp şeklinde kesin ve tekrar buzdolabına alın.
11x25 cm boyutlarındaki kalıbı su ile çalkalayın. Nişasta ve toz şekeri bir kaseye alıp kaşık ile karıştırın. Süt ve suyu bir tencereye boşaltın ve üzerine nişasta karışımını ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, 2 yemek kaşığı gül suyunu ekleyin ve 3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 20 dakika soğutun. Aralara jel küpleri koyarak hazırladığınız kalıba doldurun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.
Bıçak yardımı ile kalıbın kenarlarından hava aldırıp tatlıyı ters çevirerek servis tabağına çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar