4 su bardağı süt ve toz şekeri bir tencereye alın ve şeker eriyinceye kadar karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp soğumaya bırakın.
5 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine muhallebi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, 4-5 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın.
Soğuyan sütü geniş bir tepsiye boşaltın. Güllaç yapraklarını tek tek süte batırarak ıslatın ve 30 cm çapındaki bir tepsiye üst üste sıralayın. 4 adet ıslatılmış güllaç yaprağı koyduktan sonra üzerine muhallebiyi kaşıkla yayın ve bademleri serpin. Kalan güllaç yapraklarını süte batırıp muhallebinin üzerine koyun. Buzdolabında 1-2 saat bekletip vişne ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar