Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatın ve 40 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Rendelenmiş tulum peyniri ve maydanozu karıştırın. Eritilmiş margarin ve sıvı yağı bir kaseye alın ve karıştırın.
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 2 eşit parçaya bölün. Her birini unlanmış tezgahta 30x40 cm boyutlarında açın. Açtığınız hamurları uzun taraflarında 7-8 cm genişliğinde şeritler şeklinde kesin. Şerit hamurların üzerlerine birer yemek kaşığı yağ karışımı sürün. Dolgu malzemesinden bir miktar alıp hamurun uç kısmına koyun ve muska şeklinde katlayın. Hamurların tamamını aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. 15 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi