25x25 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Müsli, un, eritilmiş tereyağı ve balı bir kaba alın. Kaşık ile iyice karıştırın. Karışımı pişirme kağıdının üzerine alıp kaşığın tersi ile bastırarak yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından çıkarın. Pişirme kağıdı ile birlikte tepsiden alın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca bıçak yardımı ile küçük parçalara bölün.
Vişne, toz şeker ve limon kabuğu rendesini küçük bir tencereye alın ve orta ateşte arada karıştırarak kaynatın. Vişneler suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp aralara müslili parçalardan ve vişne taneleri koyarak kuplara doldurun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.
Kupların üzerlerini müsli parçaları ve vişne taneleri ile süsleyip servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar