Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
3 adet muzu soyup çatal ile iyice ezin. Unu eleyip hamur kabartma tozu, tarçın ve öğütülmüş karanfili ilave edin. Kaşık ile iyice karıştırın. Tereyağı, toz şeker ve yumurtaları mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Ezilmiş muz, şekerli vanilin, tuz ve sıvı yağı ilave edip 2 dakika daha çırpın. Un karışımını ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın ve üzerini düzeltin.
1 adet muzu soyup enlemesine ikiye kesin. 2 yemek kaşığı toz şekeri geniş bir kaba alın ve muzları şekere bulayın. Kesilen kısımları üste gelecek şekilde hamurun üzerine uzunlamasına koyun ve pişirin. Pişirmenin 20. dakikasında keki ortasından uzunlamasına 1 cm derinliğinde kesin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 55 - 60 dakika
Süre sonunda fırından alın. 20 dakika bekletip keki kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta