Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 3-4 dakika çırpın. Şekerli vanilini ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Mikseri düşük devire alın. Süt, sıvı yağ ve hazırladığınız un karışımını ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Pudingi süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan keki kalıptan dikkatlice çıkarın ve eşit ölçülerde 9 adet kare kesin. Her bir kareyi enlemesine ikiye kesin ve alt kısımlarını servis tabağına alın.
Tel süzgeci bir kabın üzerine yerleştirin ve soğuyan pudingi süzgece alın. Kaşığın tersi ile bastırarak süzgeçten geçirin. Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Pudingi ilave edip düşük devirde 1 dakika kadar çırpın. 1 cm çapında düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Servis tabağındaki keklerin üzerlerine top şeklinde sıkarak kaplayın. Çilek sıralayın ve ikinci kat kekleri koyun. Onların üzerine de aynı şekilde puding sıkın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Üzerlerini çilek ile süsleyin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta