Pişirme kağıdından 7x42 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Kalıbın kenarlarına fırça ile aralıklı olarak çok az margarin sürün ve pişirme kağıtlarını yapıştırın.
Yulaflı bisküvileri mutfak robotunda öğütün ve bir kaba alın. Üzerine eritilmiş tereyağı ve sütü ekleyip karıştırın. Kalıbın tabanına kaşığın tersi ile yayın.
Çilekleri dörde kesin. Kivilerin kabuklarını soyun, kalın dilimler kesip her birini dörde kesin. Mangonun kabuklarını soyup çekirdekli kısmından ayırmak için dilimleyin. Dilimleri küp şeklinde doğrayın. Tüm meyveleri yavaşça karıştırın. Kenarlarda 1 cm boşluk bırakarak hazırladığınız tabanın üzerine alın.
Suyu kaynatıp bir karıştırma kabına boşaltın. Üzerine jeli ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Kaşık ile meyvelerin üzerine azar azar dökün. Buzdolabına alın ve 30-35 dakika bekletin.
Sütü tencereye alın. Üzerine pudingi ilave edin ve orta ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Isınmaya başlayınca jelatini azar azar ekleyerek karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve sürekli karıştırarak 5 dakika soğutun. Jelli tatlıyı buzdolabından çıkarın. Pudingi üzerine yavaşça dökün ve üzerini düzeltin. Tekrar buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.
Süre sonunda tatlıyı buzdolabından çıkarın. Kelepçeyi açın, pişirme kağıtlarını çıkarın ve servis tabağına alın. Üzerini çilek ve kivi ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar