Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 120 °C
Turbo pişirme: 110 °C
Yumurta akları ve tuzu mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar 2-3 dakika çırpın. Mikserin en düşük devrinde çırpmaya devam ederek pudra şekerini azar azar ilave edin. Şekerli vanilin ve limon suyunu da ekleyip 5 dakika daha çırpın. Jel renklendiriciyi karışımın üzerine farklı noktalara damlatın. Kaşık ile alttan üste doğru yavaşça karıştırarak renklendiriciyi tam yedirmeden hareli olmasını sağlayın. Karışımı kaşık ile alıp pişirme kağıdı üzerine 8-10 cm çapında iki adet top şeklinde yerleştirin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Süre sonunda fırın ısısını 50°C'ye düşürüp 20 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Nar suyu, nişasta ve toz şekeri bir tencereye alıp kaşık ile iyice karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve üzerine nar tanelerini ilave edin, arada karıştırarak soğutun. Bezeleri servis tabaklarına alın. Üzerlerine nar sosu dökün ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar