Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Pandispanya unu çırpma kabına alın. Üzerine yumurta ve suyu ekleyip mikser ile 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 45 dakika
Fırından alın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Pandispanyayı üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Üst kısmından çıkan katı ters çevirerek servis tabağına alın. Krem şantiyi süt ile 3-4 dakika çırpın. Şekerli çubuk pasta süslerini ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Yarısını servis tabağındaki pandispanyanın üzerine yayın. Çileklerin yarısını sıralayıp ikinci kat pandispanyayı koyun. Kalan krem şantiyi ve çilekleri yayın, üzerine son kat pandispanyayı kapatın.
Pasta kremasını süt ile 2-3 dakika çırpın. Jel renklendiricileri ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Pastayı kaplayın ve buzdolabında 1 saat bekletin.
Krem şantiyi süt ile 2-3 dakika çırpın. Eşit miktarlarda 4 ayrı kaseye paylaştırın. Jel renklendiricileri ekleyip karıştırın. Kakao ve pudra şekerini bir kasede karıştırın. Glazür kıvamına gelinceye kadar suyu azar azar ilave ederek karıştırın. Her birini pişirme kağıdından hazırladığınız hunilere doldurun ve uçlarını kesin. Pastanın üzerine güneş, bulut ve gökkuşağı şekilleri çizin. Buzdolabında bekletin. Servisten önce üzerine konfeti pasta süslerini serpin.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta