Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Turbo pişirme: 180 °C
Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını yağlayın. Bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Eritilmiş tereyağını ilave edip iyice karıştırın ve kalıba alın. Kaşığın tersi ile bastırarak kalıbın tabanına yayın.
Labne peyniri, krem peynir, ekşi krema, krema ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikser ile düşük devirde 1 dakika çırpın. Üzerine yumurta, nişasta, şekerli vanilin, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyip düşük devirde 2-3 dakika daha çırpın.
Fırın tepsisini fırının orta rafına yerleştirip içine 2-3 cm derinliğinde su koyun. Kalıbın dış kısmını alüminyum folyo ile kaplayın ve içine hazırladığınız cheesecake karışımını dökün. Fırındaki tepsinin içine koyun ve pişirin.
Pişirme süresi: 30 dakika
Süre sonunda fırının kapağını açmadan ısıyı 150°C'ye düşürün ve 30 dakika daha pişirmeye devam edin. Süre tamamlandığında fırını kapatın ve kapağını açmadan cheesecake'i fırının içinde 1 saat bekletin. Süre sonunda fırından alın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun ve 6 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar