Unu derin bir kaba eleyin, üzerine 1 çay kaşığı maya ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz, toz şeker, ılık süt ve eritilmiş margarini ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 30-35 dakika bekletin.
Elmayı soyup rendeleyin ve 2 yemek kaşığı toz şeker ile suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp tarçını ekleyin ve karıştırın. Soğutup öğütülmüş ceviz, kuru üzüm ve rom aromasını ilave edip karıştırın. 1,5 su bardağı unu derin bir kaba eleyin, yarım su bardağı toz şeker ve poşette kalan mayayı ilave edin ve karıştırın. Yumurta, eritilmiş margarin ve sütü ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Üzerine un karışımını ekleyip 2 dakika daha çırpın. Elmalı karışımı ilave edin ve mikserin düşük devrinde 1 dakika daha çırpın. Üzerini kapatıp 20 dakika bekletin.
Kalıbı margarin ile iyice yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Mayalanan 1. hamuru 2 eşit parçaya bölün. İlk hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile yaklaşık 25x35 cm boyutlarında açın. Açtığınız hamuru kalıba alın, elinizle bastırarak kalıbın tabanına ve yanlarına eşit kalınlıkta yayın. İkinci hamuru da aynı şekilde açıp kalıptaki hamurun üzerine yerleştirin. Üzerine hazırladığınız elmalı dolguyu dökün, 10 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: 30 - 35 dakika
Fırından alıp 10 dakika bekletin ve ters çevirerek kalıptan çıkartın. Soğumaya bırakın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Noel baba şeklindeki keki süsleme glazürü, çikolata ve pasta süsü ile süsleyin.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta