Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin.
Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve rengi beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika mikserin yüksek devrinde çırpın. Süre sonunda şekerli vanilin ve sıvı yağı ilave edin. Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karışımını 3 seferde ilave edin. Hamuru hazırladığınız kalıba dökün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarıp 3-4 dakika bekletin. Kalıbın kenarlarını ince bir spatula ile sıyırarak ayırın, kelepçeyi çözün ve pandispanyayı kalıptan çıkarın. Tel üzerine alın ve soğumaya bırakın.
Pastacı kreması, süt ve limon kabuğu rendesini tencereye alıp orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarini ilave edin, 1 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Geniş bir kaba alın. Üzerine hava almayacak şekilde pişirme kağıdı serin ve bu şekilde soğumaya bırakın.
Pandispanyayı enlemesine ikiye kesin ve bir katını servis tabağına alın. Sütün yarısı ile ıslatın. Soğuyan dolgu kremasını karıştırıp üzerine yayın. Çikolata parçalarını serpin, spatula ile hafifçe bastırarak kremaya gömülmelerini sağlayın ve ikinci kat pandispanyayı koyun. Kalan süt ile ıslatın ve buzdolabına koyun. 15-20 dakika bekletin.
Krem şantiyi soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. 1 yemek kaşığı kadarını süsleme için ayırıp kalanı ile pastayı kaplayın. Ayırdığınız krem şantiye mavi jel renklendiriciyi ilave edin ve karıştırın. Kilitli buzdolabı poşeti veya pişirme kağıdından hazırlanmış huniye doldurup ucunu çok ince kesin. Pastanın üzerine defter çizgileri yapın. Pastayı buzdolabında bekletin. Servisten önce süsleme glazürleri ve pasta süsü ile süsleyin.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta