Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Kalıbı 27X27 cm boyutlarına ayarlayın, fırın tepsisine yerleştirin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikser ile beyazlaşıncaya kadar, yaklaşık 3 dakika çırpın. Süre sonunda süt, margarin, sıvı yağ, şekerli vanilin ve sade kek karışımını ilave edip 3 dakika daha çırpın. Hamuru hazırladığınız kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Sütü çırpma kabına alın ve pastacı kremasını ilave edin. Mikser ile 3 dakika çırpın. Çantaya cep oluşturmak için kekin üst iki kenarından eşit ölçülerde birer üçgen kesin. Kestiğiniz üçgenleri kare oluşturacak şekilde birleştirin. Büyük parça keki enlemesine ikiye kesin. Alt katı servis tabağına alın. Hazırladığınız kremayı kekin üzerine yayın. Vişne ile çilek sıralayın ve çikolata parçalarını serpin. İkinci kat keki üzerine alın ve eliniz ile hafifçe bastırın. Kare şekli verdiğiniz üçgen parçaları cep şeklinde pastanın üzerine koyun.
1 su bardağı sütü çırpma kabına alın ve 1 poşet krem şanti ilave edin. Mikser ile 3-4 dakika çırpın. Sarı jel renklendiriciyi ilave edin ve karıştırın. Hazırladığınız pastanın 2 cm genişliğinde üst kenarını ve yanlarını kaplayın. Kalan krema ile çantanın sapını yapın. İkinci poşet krem şantiyi süt ile aynı şekilde hazırlayın. Yarısını ayrı bir kaba alın. Mavi jel renklendirici ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Beyaz ve mavi renkli kremaları iki ayrı yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun, pastanın üzerine sıkarak kaplayın. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip pastanın kenar kısımlarını çizin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Pasta süslerini serpin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta